19. Međunarodni Dani masline

Poštovane/Poštovani,

osobita nam je čast pozvati Vas na Svečano otvaranje (Maslinarski marendin, Okrugli stol, Stručni izlet na Ugljan, Proglašenje pobjednika) 19. međunarodnih Dana masline 2017. koji se 28. i 29. travnja održavaju u Zadru i na otoku Ugljanu.

Zavod za javno zdravstvo Zadar jedan je od suorganizatora manifestacije Dani masline 2017. koju organizira Udruga prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista Zadarske županije. Manifestacija je pokrenuta 1999. godine s ciljem edukacije maslinara, uljara, ali i svih potrošača maslinovog ulja te je na svom početku imala lokalni – županijski značaj. Manifestacijom se željelo unaprijediti maslinarstvo i uljarstvo, nezamjenjive poljoprivredne i gospodarske djelatnosti našeg podneblja te povećati kvaliteta i potrošnja maslinovog ulja.

Kemijska i senzorska analiza obavljena je u laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo Zadar – ovlaštenom od Ministarstva poljoprivrede za kemijska i senzorska ispitivanja maslinovog ulja.

I ove godine predviđen je humanitarni aspekt manifestacije prikupljanjem priloga za Uređaj za zračenje za OB ZADAR u vrijeme održavanja „Maslinarskog marendina“ na Forumu 28. travnja 2017. u 11:30 sati.

Cjelokupni program Dana masline možete pronaći  ovdje.

Pozivnica Maslinarski marendin

Benito Pucar, dipl. ing.

Predsjednik Organizacijskog odbora 19. Međunarodnih Dana masline Zadar 2017. i

Predsjednik Udruge prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista Zadarske županije