V. ciklus Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva

NACIONALNI PROGRAM RANOG OTKRIVANJA RAKA DEBELOG CRIJEVA - POČETAK V. CIKLUSA

Započeo je V. ciklus pozivanja u Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva.

Pozivaju se osobe oba spola u dobi 50-74 godina rođene 1947.-1971. godine.

Najprije će se pozivi slati za osobe rođene 1965., 1966., zatim 1970. i 1971. godine. i dalje određenim redoslijedom kako dobijemo istiskane pozive.

Osobe koje su se odazvale na test na skrivenu krv u stolici u prošlom pozivnom ciklusu dobiti će kuvertu s test-kartonima nakon 2 godine od prošlog pregleda (nije potrebno potpisivati suglasnost).

Osobe kojima je test bio pozitivan i koje su upućene na kolonoskopiju, te je nađen neki patološki uzrok krvarenja neće više biti pozivane (pod nadzorom su svog liječnika obiteljske medicine i gastroenterologa).

Svi ostali koji se žele testirati, a u navedenom su godištu trebaju potpisati dobiveni pristanak i vratiti u za to priloženoj koverti, te će im biti dostavljen testni komplet ili nas mogu kontaktirati telefonom.

Osobe koje budu imale pozitivan nalaz na nevidljivo krvarenje u stolici biti će obaviještene o rezultatu testa te će im se u suradnji s njihovim liječnikom opće/obiteljske medicine dogovoriti kolonoskopski pregled.

Za sve informacije vezano za Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva možete nazvati besplatni telefon Zavoda za javno zdravstvo Zadar radnim danom od 07 do 15 sati:

0800-200-183

Odazovite se pozivu jer rano otkrivanje raka spašava život!

Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske      

Zavod za javno zdravstvo Zadar

Koordinatorica Nacionalnog programa ranog otkrivanja
raka debelog crijeva za Zadarsku županiju: 

Ana Petrić, dr. med. univ. mag. sanit. publ. spec. javnog zdravstva

T: +385 (0)23 300 835
E: ana.petric@zjz.t-com.hr