Svjetski dan borbe protiv raka 04. veljače 2019.

Svjetski dan borbe protiv raka (World Cancer Day) obilježava se svakog 04. veljače širom svijeta, kako bi se podigla svijest javnosti o oboljenjima od raka, prevenciji te bolesti, ranom dijagnosticiranju, liječenju te skrbi za oboljele.

Slogan Svjetskog dana borbe protiv raka u razdoblju 2019.-2021. glasi „Ja jesam i hoću“, koji naglašava kako svatko osobno može dati svoj doprinos i poduzeti konkretne akcije u cilju smanjenja globalnog opterećenja obolijevanja od raka.

Služba za javno zdravstvo Zavoda za javno zdravstvo Zadar u suradnji s Općom bolnicom Zadar

organizira prigodnu akciju povodom obilježavanja

Svjetskog dana borbe protiv raka koja će se održati 04. veljače 2019. godine (ponedjeljak) od 10 do 12 sati u prostorima trgovinskog centra City Galleria na Relji (prizemlje - pokraj INTERSPARA).

Ovom prigodom dijelit će se promotivni materijali uz savjete građanima o važnosti odabira zdravog načina života i odaziva na preventivne preglede (za rak dojke, za rak debelog crijeva i za rak vrata maternice).

U sklopu akcije, predstavit će se projekt MELAdetect – Rano otkrivanje melanoma kože, sluznice i oka koji je sufinanciran iz Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020., a na kojem je vodeći partner Zavod za javno zdravstvo Zadar. Članovi projektnog tima dijelit će promotivne materijale, letke i brošure izrađene u sklopu projekta koji daju detaljne informacije o projektu te prevenciji i ranom otkrivanju melanoma kože, sluznice i oka.

Više o Svjetskom danu borbe protiv raka 4. veljače 2019.