Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama

Opća skupština Ujedinjenih naroda je 1987. proglasila 26. lipnja Međunarodnim danom borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama želeći time upozoriti globalnu svjetsku javnost na rastući problem zlouporabe droga u društvu i potrebu uključivanja svih aktera, kako na globalnoj, tako i na nacionalnoj razini, za djelovanje u postizanju zajedničkog cilja: Međunarodno društvo slobodno od zlouporabe droga.

Služba za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Zadar uz podršku PU Zadarske, s partnerima Udrugom Porat, Terapijskom zajednicom Mondo Nuovo, Ligom protiv raka Zadar i Klubom liječenih alkoholičara Zadar svake godine sudjeluje u obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama. U suradnji s ustanovama, udrugama, medijima i pojedincima u Zadarskoj županiji, Služba nastoji potaknuti svjesnost cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti te potaknuti poduzimanje zajedničkih akcija za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

Stoga pozivamo sve građanke i građane Zadarske županije da nam se i ove godine pridruže u obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama, 26.6.2024. od 10:30h do 12:00h u prizemlju zgrade Poliklinike OB Zadar (Ljudevita Posavskog 7). Putem informativnog štanda na kojemu će se prisutnima dijeliti promotivni i informativni materijali, svi zainteresirani će se moći informirati o različitim oblicima i sredstvima ovisnosti kao i o tematici vezanoj uz mentalno zdravlje.