Međunarodni dan tjelesne aktivnosti - Svjetski dan kretanja 2023.

Svjetska zdravstvena organizacija i ove godine promiče zdrave stilove života i navodi redovitu tjelesnu aktivnost kao jedan od najvažnijih preduvjeta dobrog zdravlja. U tu svrhu je 2003. godine i pokrenula inicijativu da se 10. svibnja, na nacionalnoj razini, provode aktivnosti kojima se promiče redovita tjelesna aktivnost. Taj dan je poznat kao Međunarodni dan tjelesne aktivnosti, odnosno Svjetski dan kretanja.

U sklopu nacionalnog projekta „Živjeti zdravo“ Hrvatski zavod za javno zdravstvo, i ove godine, poziva pripadnike svih dobnih skupina da smanje svoje „sjedilačko“ vrijeme i u svoj život uključe više tjelesne aktivnosti te tako učine veliki korak prema očuvanju i unaprjeđenju vlastitog tjelesnog i mentalnog zdravlja.

 U subotu 13. svibnja, u suradnji sa županijskim zavodima za javno zdravstvo planira se provedba aktivnosti Hodanjem do zdravlja u svim županijama u kojima je već započela provedba Nacionalnog programa Živjeti zdravo. Osnovni cilj je podizanje svijesti javnosti o važnosti i koristima redovite tjelesne aktivnosti pri očuvanju i unaprjeđenju zdravlja.

U Zadarskoj županiji Svjetski dan kretanja obilježiti ćemo 13. svibnja (subota): aktivnost „Hodanjem do zdravlja“ započeti će na igralištu ispred Mjesnog odbora Vidikovac (Ul. Mile Gojsalić 25) u 18h.