OBAVIJEST o predavanjima u sklopu trajnog usavršavanja za 2020. godinu

Poštovani kolege i kolegice sestre / tehničari,

Hrvatska komora medicinskih sestara 3. travnja 2020.  donijela je odluku da razdoblje u kojem su otkazana sva trajna usavršavanja neće medicinskim sestrama i tehničarima ulaziti u obračunsko razdoblje skupljanja bodova za obnovu Odobrenja za samostalan rad, te je ta odluka na snazi i dalje - objavljeno na stranicama HKMS 31.08.2020., možete pogledati na linku:  http://www.hkms.hr/odgoda-predavanja-za-vrijeme-trajanja-epidemije/.

Dana 29.09.2020. kontaktirali smo HKMS te odgovor tajnice prenosimo u cijelosti: 

odluka da razdoblje u kojem su otkazana trajna usavršavanja neće medicinskim sestrama i tehničarima ulaziti u obračunsko razdoblje skupljanja bodova za obnovu Odobrenja za samostalan rad je i dalje na snazi, što znači da ustanove nisu obavezne organizirati predavanja.

Slijedom okolnosti, ZZJZ Zadar do kraja ove godine neće održavati predavanja iz plana trajnog usavršavanja. Za iduću godinu sve ovisi o razvoju epidemiološke situacije, te ćemo Vas o svemu pravovremeno obavijestiti.

Molimo kolegice iz drugih ustanova da ne dolaze na vrata zavoda na predavanja koja su trebala biti održana prema planu, sukladno svemu gore navedenom.

Ukoliko žele, medicinske sestre i tehničari bodove mogu skupljati putem on line tečajeva na portalu E-učenje: https://edu.hkms.hr/

 

Anastazija Narančić, bacc.med.techn.

Služba za školsku medicinu

ZZJZ Zadar