TŽV – održan edukativni seminar za šk. god. 2016/2017.

Kao i proteklih šest godina, po sedmi put održan je seminar za voditelje Treninga Životnih vještina, programa univerzalne prevencije koji Zavod za javno zdravstvo Zadar provodi u suradnji sa Gradom Zadrom i Zadarskom županijom od 2010. godine. 

U četvrtak 15.9.2016. u osnovnoj školi Krune Krstića seminaru je prisustvovalo osamdesetak novih voditelja programa – stručnih suradnika i razrednika šestih i sedmih razreda iz 34 osnovne škole Zadarske županije, a riječ dobrodošlice uputila je novoizabrana  predsjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Zadarske županije, dr. med. Marija Pupić Bakrač, spec. epidemiologije. Nakon toga uslijedilo je uvodno predavanje kroz koji je predstavljen program i prikaz šest godina njegove provedbe te su prezentirani rezultati evaluacije prikupljeni tijekom godina, a koje je održala koordinatorica programa - Dora Srdelić Ljubičić, klinička psihologinja i psihoterapeutkinja te Ivana Batur, mag. psih. Predstavljen je i letak namijenjen roditeljima učenika uključenih u TŽV kako bi se i oni što bolje informirali o programu i bili upoznati sa sadržajem i strukturom programa te temama i aktivnostima kojima se njihova djeca kroz program bave.

Tijekom edukacije, voditelji su imali priliku čuti stručna predavanja djelatnika Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti (psihologa i pedagoga) te sudjelovati u radionicama koje će provoditi s učenicima (njih oko 3 000), kako bi stekli za to neophodno znanje i iskustvo.

Ovom prilikom, uručena je i zahvalnica, uz nagradu, predstavnicama 7. A razreda OŠ Biograd za najkreativniji rad na temu radionica iz programa. Uz promotivne materijale usmjerene na promicanje mentalnog zdravlja, učenici su dobili i besplatan posjet novootvorenom Muzeju Iluzija koji je bio ovogodišnji sponzor.

Svim sudionicima želimo uspješan rad u novoj školskoj godini, posebice u vođenju treninga, sa željom da program i dalje zadrži svoje mjesto u školskim preventivnim programima, te da nastavimo s unapređivanjem njegove provedbe kako bi u konačnici ostvarili cilj, a to je promicanje i zaštita mentalnog zdravlja djece, mladih i čitave zajednice.