Događanja

 • Utjecaj kroničnih nezaraznih bolesti i ozljeda na starije osobe: preporuke za zdravo i aktivno starenje

  Zavod za javno zdravstvo kreće u provedbu predavanja pod nazivom „Utjecaj kroničnih nezaraznih bolesti i ozljeda na starije osobe: preporuke za zdravo i aktivno starenje”. Prisutne će se informirati o svim bitnim detaljima vezanim za probleme starosti i starenja, načinima  kako se sami mogu aktivno uključiti u brigu o svojem zdravlju te o važnosti provođenja preventivnih pregleda. 

 • Svjetski dan srca 2014. - najava radionica u dječjim vrtićima

  Dana 29. rujna 2014. godine Zavod za javno zdravstvo Zadar obilježava Svjetski dan srca 2014. radionicama - igraonicama u Dječjem vrtiću „Pinocchio“ - Zadar u 9 sati i Dječjem vrtiću „Zlatna lučica“ područni vrtić u Debeljaku u 11 sati.

 • Svjetski dan nepušenja

  Svake godine 31. svibnja obilježava se kao Svjetski dan nepušenja s ciljem zaštite današnjih i budućih generacija ne samo od zdravstvenih posljedica pušenja, već i ekonomske, društvene i ekološke štete uzrokovane uporabom duhanskih proizvoda i izloženošću duhanskom dimu.

 • Projekt „Kašeta zdravlja“ - Predavanja o mediteranskoj prehrani u Dječjim vrtićima Radost i Sunce

  Djelatnici Odjela za promicanje zdravlja i Službe za ekologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar u sklopu projekta „Kašeta zdravlja“ održali su predavanja o važnosti promicanja i očuvanja zdravlja od najranije životne dobi kroz usvajanje zdravih prehrambenih navika.

 • Kako smo proslavili 2 velika jubileja

  Povodom obilježavanja dvije značajne obljetnice; 30 godina samostalnog djelovanja i 70 godina  javnozdravstvenog djelovanja Zavoda za javno zdravstvo Zadar u Zadarskoj županiji, predstavili smo na Narodnom trgu 29. travnja 2014. godine djelatnosti koje obavljamo, približili smo javnosti pojam javnog zdravstva i kroz savjetovanje građana ukazali na važnost prevencije u očuvanju zdravlja i sprječavanju bolesti. Ujedno smo svim zainteresiranim građanima, a bilo ih je oko 300, izmjerili šećer, tlak, tjelesnu težinu i visinu.