Ostala izdanja

 • Oprezni na suncu - Slikovnica MELAdetect

  (18. 02. 2019.)
  Opširnije
 • Tigrasti komarac - savjeti za uklanjanje legla

  (25. 04. 2018.)

  Savjete o tome kako spriječiti pojavu tigrastih komaraca te kako se zaštiti od uboda komaraca možete pronaći u letku izrađenom u Službi za epidemiologiju.

  Opširnije
 • Peludni kalendar 2016

  (22. 02. 2017.)

  Peludni kalendar se za svaku godinu izrađuje prema originalnim rezultatima Zavoda za javno zdravstvo Zadar. Kalendar je izrađen u sklopu "Programa praćenje vrsta i koncentracije peludnih zrnaca u zraku na području grada Zadra i njegove okolice" koji se provodi od 2006. godine u suradnji s Gradom Zadrom. 

  Opširnije
 • Vodič za pod stare dane

  (04. 05. 2016.)

  Zavod za javno zdravstvo Zadar sudjelovao je izradi prvog priručnika namijenjenog ljudima treće životne dobi "Vodič za pod stare dane". Ovaj Vodič nudi korisne informacije, upute i praktične savjete potrebne kako bi se ljudi treće životne dob spremnije i lakše suočili s problemima na koje nailaze.

  Opširnije
 • Peludni kalendar 2015

  (24. 02. 2016.)
  Opširnije
 • Brošura Hear me out

  (12. 11. 2015.)

  Ova broušura nastala je u sklopu provedbe projekta „Hear me out – Podizanje razine svijesti i stvaranje mogućnosti za zapošljavanje osoba s oštećenim sluhom“.

  Uređena je u Službi za socijalnu medicinu javno zdravstvo u suradnji sa svim projektinim partnerima. 

  Impresum:

  Opširnije
 • Kalendar 2011

  (11. 05. 2015.)

  Kalendar za 2011. godinu imao je za cilj biti podsjetnik na osnovne faktore potrebne za očuvanje zdravlja. Ilustracije za kalendar izradila je Ana Kolega, akademska slikarica.

  Opširnije
 • Peludni kalendar

  (27. 02. 2015.)

  Peludni kalendar izrađen je 2014. godine na temelju prikupljenih rezultata Zavoda za javno zdravstvo Zadar, Službe za zdravstvenu ekologiju. 

  Opširnije
 • Zavod za javno zdravstvo Zadar - opis ustanove

  (21. 11. 2014.)

  Ova brošura detaljno opisuje sve djelatnosti, kroz 7 službi Zavoda za javno zdravstvo Zadar. Napravljena je povodom obilježavanja 30 godina samostalnog djelovanja i 70 godina javno zdravstvenog djelovanja kako bi se korisnici upoznali s poviješču nastanka Zavoda i svim uslugama koje se u Zavodu mogu dobiti te osnovnim informacijama o zaposlenim djelatnicima.

  Opširnije
 • Safe and sound in Zadar Cointy - Visitor’s Guide

  (14. 05. 2014.)

  The Guide is made for visitors  who have come to Zadar County from other parts of Croatia, Europe and other destinations for holiday, business, recreation etc. The main goal of the Institute of Public Health Zadar, as the publisher of this Guide, is to provide visitors  with clear and simple information necessary to preserve their health and safety during their stay in our county. The Guide consists of 21 chapters.

  Opširnije
 • Savjetovalište za onkološke bolesnike, članove njihovih obitelji i prijatelje - letak

  (14. 05. 2014.)

  Savjetovališta za onkološke bolesnike, članove njihovih obitelji i prijatelje otvoreno je 2013. godine u suradni s Ligom za borbu protiv raka kako bi se onkološkim bolesnicima kao i članovima njihovih obitleji, obitelja i prijatelja pomoglo u suočavanju sa stesom, depresijom i anksioznošću te kako bi im se pružila podrška u suočavanju s tugovanjem i osjećajem gubitka.

  Opširnije
 • Dobrodošli u svijet mikrobiologije

  (14. 05. 2014.)

  Slikovnica "Dobrodošli u svijet mikrobiologije!" izrađena je za djecu mlađeg uzrasta kako bi se upoznali sa čudesnim svijetom bakterija zahvaljujući Službi za mikrobiologiju i parazirologiju i europskom projektu E-bug. E-bug je projekt koji uz mositeljaPublic Health England’s ukljućuje još 38 partnerskih zemalja. Cilj projekta je uz pomoć edukativnih paketa namijenjenih učiteljima i učenicima/studentima podići svijesnost o osnovnoj higijeni i problemima vezanim uz korištenje antibiotika. 

  Opširnije
 • HACCP - letak

  (14. 05. 2014.)

  HACCP je alat koji pomaže proizvođačima hrane prilikom identifikacije, procjene i kontrole opasnosti koje mogu biti vezane za određeni proizvod ili cijelu proizvodnu liniju. Više: Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP)

  Opširnije
 • Sigurni i zdravi u Zadarskoj županiji, vodič za posjetitelje

  (14. 05. 2014.)

  Vodič je izdan 2012. godine u sklopu djelatnosti promocije zdravlja. Namijenjen je posjetitiljema, ali i stanovnicima Zadarske županije kako bi dobili jasne i jednostavne informacije potrebne za očuvanje zdravlja i sigurnosti za vrijeme boravka u Zadarskoj županiji. Vodič na hrvatskom jeziku tiskan je u 2000 primjeraka.

  Opširnije
 • Prepoznajmo ovisnost

  (14. 05. 2014.)

  Letak "Prepoznajmo ovisnost" tiskan je 2012. godine s ciljem upoznavanja roditelja i skrbnika na koji način mogu prepoznati rane znakove korištenja opojnih sredstava kod djece.  

  Opširnije
 • 10 jednostavnih koraka za očuvanje mentalnog zdravlja

  (14. 05. 2014.)

  Letak "10 jednostavnih koraka za očuvanje mentalnog zdravlja" tiskan je 2012. godine s ciljem upoznavanja javnosti sa Službom za prevenciju i izvanbolničko liječenj ovisnosti i mentalno zdravlje. Letak sadržava kratke naputkr o tome kako možemo očuvati mentalno zdravlje. 

  Opširnije
 • Kockanje: opasnost skrivena u zabavi

  (14. 05. 2014.)

  Ako se pitate što je kockanje, koje su opasnosti koje ono donosi te kako pomoći ovisniku o kocki, pročitajte letak koji uređen u Službi za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti i mentalno zdravlje. Tiskan je u 5 000 primjeraka 2013. godine. 

  Opširnije
 • Plakat 30/70

  (06. 05. 2014.)

  Plakat 30 godina samostalnog djelovanja i 70 godina javnozdravstvenog djelovanja izrađen je kako bi se najavila javnozdtavstvena akcija s predstavljanjem djelatnosti Zavoda na Narodnom trgu u Zadru 29. travanja 2014. godine. 

  Opširnije
 • Zavod za javno zdravstvo Zadar - informativni letak

  (06. 05. 2014.)

  Informativni letak Zavoda za javno zdravstvo Zadar namijenjen je široj javnosti, a sadrži osnovne informacije o povijesti nastanka Zavoda, djelatnostima kroz službe, uslugama koje pruža s kontaktima te programima i projektima koje provodi. 

  Opširnije
 • Srca mala kažu hvala

  (05. 05. 2014.)

  Edukativna slikovnica "Srca mala kažu: hvala!" namijenjena je djeci predškolskog uzrasta kao poticaj u usvajanju zdravih životnih navika kao što su zdrava i uravnotežena prehrana te redovita tjelesna aktivnost.

  Opširnije
 • Jeste li vi provjerili svoju stolicu?

  (05. 05. 2014.)

  Plakat "Jeste li vi provjerili svoju stolicu?" izrađen je 2011. godine kako bi se stanovnici Zadarske županije u dobi 50-74 godine motivirali na uključivanje u Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva.

  Opširnije
 • Planirajmo zdravlje, zdravstveni priručnik - rokovnik

  (05. 05. 2014.)

  Zdravstveni priručnik - rokovnik izdan je 2010. godine kao kombinacija podsjetnika na svakodnevne aktivnosti te relevantnih i korisnih savjeta i činjenica ozdravlju koje se zasnivaju na dokazima i sukladne su s nacionalnim i svjetskim vodičima.

  Opširnije