Poziv na radionice „Nove metode liječenja melanoma“ i „Iskustva liječnika i pacijenata“ za zdravstvene djelatnike i studente

Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka

POZIV NA DVODNEVNU RADIONICU „NOVE METODE LIJEČENJA MELANOMA“ I JEDNODNEVNU RADIONICU „ISKUSTVA LIJEČNIKA I PACIJENATA“ ZA ZDRAVSTVENE DJELATNIKE I STUDENTE

Tijekom provedbe projekta „MELAdetect“ organiziraju se specijalizirane radionice za zdravstvene djelatnike i studente. Jedan od osnovnih ciljeva radionica je širenje znanja i podizanje svijesti o novim metodama liječenja melanoma što uključuje razmjenu znanja i iskustva između zdravstvenih djelatnika.

Dvodnevna radionica „Nove metode liječenja melanoma“ za zdravstvene djelatnike i studente će se održati u utorak i srijedu, 22. i 23. siječnja 2019. godine u Zavodu za javno zdravstvo Zadar na IV. katu Poliklinike Opće bolnice Zadar. Predavanja 1. dana, 22. siječnja, započet će u 13.00 sati, a 2. dana, 23. siječnja u 12:00 sati.

Teme koje će biti predstavljene su:

  • Izazovi u patohistološkoj dijagnozi melanocitnih promjena
  • Kirurški pristup liječenju melanoma
  • Neoadjuvantna terapija melanoma
  • Terapija melanoma
  • Terapija okularnog melanoma

Nakon održavanja dvodnevne radionice i pauze uz osvježenje za sudionike, uslijedit će održavanje jednodnevne radionice za zdravstvene djelatnike i studente pod nazivom „Iskustva liječnika i pacijenata“ na istoj lokaciji u srijedu, 23. siječnja s početkom u 14:00 sati. Cilj održavanja ove radionice je razmjena znanja i iskustva između zdravstvenih djelatnika, te prikaz pozitivnih iskustava pacijenata liječenih od melanoma kože i oka.

Teme koje će biti predstavljene su:

  • Iskustva u liječenju melanoma
  • Nove metode liječenja nemelanocitnih tumora kože
  • Moje iskustvo s melanomom kože
  • Moje iskustvo s melanomom oka.

Pozvani predavači na radionicama su kako slijedi: doc. dr. sc. Alessandro Di Stefani, dr. med. specijalist dermatologije i patologije; doc. dr. sc. Franjo Rudman, dr. med.  specijalist plastične kirurgije; prof. Antonela  Romanini, dr. med. specijalist onkologije; dr. sc. Samir Čanović, dr. med. specijalist oftalmologije, subspecijalist prednjeg očnog segmenta; prof. dr. sc. Davorin Herceg, dr. med. specijalist onkologije; prof. Iris Zalaudek i pacijenti koji će polaznicima prenijeti svoja osobna iskustva o liječenju melanoma: Fredrik Ostman, pacijent s kožnim melanomom te Dick Plomp, pacijent s okularnim melanomom.

Sudjelovanje na skupu za zdravstvene djelatnike donosi bodove prema Pravilniku o trajnom usavršavanju Hrvatske liječničke komore i Pravilniku o stručnom usavršavanju Hrvatske komore medicinskih sestara. Događaj je karakteriziran i vrednovan od strane Hrvatskog liječničkog zbora kao tečaj II. kategorije i nosi 11 bodova.

Veselimo se Vašem dolasku!

Projektni tim MELAdetect

 

 

Kontakt: info@meladetect.com                      

             www.meladetect.com

Poziv

Natrag