Poziv na radionicu "Metode rane detekcije melanoma" za zdravstvene djelatnike i studente, Zadar 5. prosinca 2018.

Srijeda, 5. prosinca 2018. godine u 11:00 h, predavaonica stručne knjižnice u Općoj bolnici Zadar

Predstavlja nam zadovoljstvo pozvati Vas da prisustvujete dvodnevnim radionicama pod nazivom »METODE RANE DETEKCIJE MELANOMA«, koje se provode u sklopu projekta »MELAdetectRano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka«, a koji se financira iz sredstava Europske unije u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje (CBC) Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020.

Osnovni cilj edukativnih radionica je širenje znanja i podizanje svijesti o novim dijagnostičko-terapijskim procedurama i mogućnostima sudjelovanja u kliničkim studijama, budući da je melanom najzloćudniji tumor kože i sluznica, koji nastaje zbog maligne promjene stanica i nije ga uvijek lako dijagnostificirati u ranoj fazi. Njegovo kasno otkrivanje ostavlja male mogućnosti za izliječenje oboljelih, te je od iznimne važnosti njegovo rano otkrivanje.

Nakon održanih predavanja uslijedit će tematska rasprava sa sudionicima radionica. Predavači su: prof. dr. sc. Jasna Lipozenčić, dr. med. spec. dermatologije i venerologije, predsjednica Akademije medicinskih znanosti Hrvatske, doc. dr. sc. Zrinjka Paštar, dr. med. spec. dermatologije i venerologije, Ana-Maria Forsea  i dr. sc. Samir Čanović, dr. med. spec. oftalmologije. Sudjelovanje na ovim radionicama za zdravstvene djelatnike boduje se sukladno Pravilniku hrvatske lječničke komore, kao i Pravilniku hrvatske komore medicinskih sestara

Termin održavanja drugog dana radionica bit će dogovoren sa sudionicima tokom prvog dana radionica, uvažavajući njihove obaveze.

Projekt MELAdetect realizira se u sklopu trilateralnog programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020, koji se sufinancira iz sredstava Europske unije. Ukupna vrijednost projekta je Eur 652.427,90, a vodeći partner je Zavod za javno zdravstvo Zadar. Partneri na projektu su Sveučilište u Zadru, Agencija za razvoj zadarske županije ZADRA NOVA, Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru, i JZU Opšta bolnica “Blažo Orlandić” Bar.

Po završetku izlaganja, uslijedit će tematska rasprava i prigodno druženje uz osvježenje za sudionike radionice.

Veselimo se Vašem dolasku!

Projektni tim MELAdetect

Kontakt: info@meladetect.com                                                                         

              www.meladetect.com

 

Poziv za zdravstvene djelatnike

Natrag