Poziv na radionicu "Metode rane detekcije melanoma" za nezdravstvene djelatnike, Zadar 4. prosinca 2018.

Utorak, 4. prosinca 2018. godine u 11;00 h, U Predavaonici Zavoda za javno zdravstvo Zadar

Predstavlja nam zadovoljstvo pozvati vas da prisustvujete dvodnevnim radionicama pod nazivom »METODE RANE DETEKCIJE MELANOMA«, koje se provode u sklopu projekta »MELAdetectRano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka«, a koji se financira iz sredstava Europske unije u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje (CBC) Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020.

Osnovni cilj ovih edukativnih radionica je širenje znanja i podizanje svijesti o novim dijagnostičko-terapijskim procedurama i mogućnostima sudjelovanja u kliničkim studijama, budući da je melanom najzloćudniji tumor kože i sluznica, koji nastaje zbog maligne promjene stanica i nije ga uvijek lako dijagnosticirati u ranoj fazi. Njegovo kasno otkrivanje ostavlja male mogućnosti za izliječenje oboljelih, te je od iznimne važnosti njegovo rano otkrivanje.

Nakon održanih predavanja i demonstracije slučaja, uslijedit će tematska rasprava sa sudionicima radionica. Predavači i demonstratori su: prof. dr. sc. Jasna Lipozenčić, dr. med. spec. dermatologije i venerologije, predsjednica Akademije medicinskih znanosti Hrvatske, doc. dr. sc. Zrinjka Paštar, dr. med. spec. dermatologije i venerologije i dr. sc. Samir Čanović, dr. med. spec. oftalmologije. Također, sudionicima ovih radionica bit će podjeljene potvrde o sudjelovanju od strane Sveučilišta u Zadru.

Termin održavanja drugog dana radionica bit će dogovoren sa sudionicima tokom prvog dana radionica, uvažavajući njihove obaveze.

Projekt MELAdetect realizira se u sklopu trilateralnog programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020, koji se sufinancira iz sredstava Europske unije. Ukupna vrijednost projekta je Eur 652.427,90, a vodeći partner je Zavod za javno zdravstvo Zadar. Partneri na projektu su Sveučilište u Zadru, Agencija za razvoj zadarske županije ZADRA NOVA, Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru, i JZU Opšta bolnica “Blažo Orlandić” Bar.

Po završetku izlaganja, uslijedit će tematska rasprava i prigodno druženje uz osvježenje za sudionike radionice.

Veselimo se Vašem dolasku!

Projektni tim MELAdetect

Kontakt: info@meladetect.com                                                                         

              www.meladetect.com

 

Poziv za nezdravstvene djelatnike

Natrag