Poziv na radionicu "Kliničke značajke melanoma" za nezdravstvene djelatnike , Zadar 20. studenog 2018.

POZIV NA EDUKATIVNU RADIONICU »KLINIČKE ZNAČAJKE MELANOMA« ZA NEZDRAVSTVENE DJELATNIKE

UTORAK, 20. STUDENI 2018. GODINE U 12:00 h

PREDAVAONICA ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO, NA 4. KATU POLIKLINIKE, LJUDEVITA POSAVSKOG 7a

Predstavlja nam zadovoljstvo pozvati vas da prisustvujete dvodnevnim radionicama pod nazivom »KLINIČKE ZNAČAJKE MELANOMA«, koje se provode u sklopu projekta »MELAdetectRano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka«, a koji se financira iz sredstava Europske unije u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje (CBC) Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020.

Osnovni cilj ovih edukativnih radionica je širenje znanja i podizanje svijesti o mogućim kliničkim slikama melanoma, novim dijagnostičko-terapijskim procedurama i mogućnostima sudjelovanja u kliničkim studijama, budući da je melanom najzloćudniji tumor kože i sluznica, , a nije ga uvijek lako dijagnosticirati u ranoj fazi. Njegovo kasno otkrivanje ostavlja male mogućnosti za izliječenje oboljelih, te je od iznimne važnosti njegovo rano otkrivanje.

Nakon održanih predavanja i demonstracije slučaja uslijedit će tematska rasprava sa sudionicima radionica. Predavači i demonstratori su: Ivana Patrk, dr. med. spec. dermatologije i venerologije i dr. sc. Samir Čanović, dr. med. spec. oftalmologije. Također, sudionicima ovih radionica bit će podjeljene potvrde o sudjelovanju te će imat mogućnost da se predbilježe za besplatne preglede koji će se organizirati u sklopu provedbe projekta MELAdetect, a o čemu će biti pravovremeno obaviješteni.

Termin održavanja drugog dana radionica bit će dogovoren sa sudionicima tijekom prvog dana radionica, uvažavajući njihove obaveze.

Projekt MELAdetect realizira se u sklopu trilateralnog programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020, koji se sufinancira iz sredstava Europske unije. Ukupna vrijednost projekta je 652.427,90 Eur a vodeći partner je Zavod za javno zdravstvo Zadar. Partneri na projektu su Sveučilište u Zadru, Agencija za razvoj zadarske županije (ZADRA NOVA), Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru i JZU Opšta bolnica “Blažo Orlandić” Bar.

Po završetku izlaganja, uslijedit će tematska rasprava i prigodno druženje uz osvježenje za sudionike radionice.

Veselimo se Vašem dolasku!

Projektni tim MELAdetect

Kontakt: info@meladetect.com                                                                         

              www.meladetect.com

Poziv nezdravstveni - Klinicke znacajke

Natrag