Poziv na radionicu "Kliničke značajke melanoma" za zdravstvene djelatnike i studente, Zadar 19. studenog 2018.

POZIV NA EDUKATIVNU RADIONICU »KLINIČKE ZNAČAJKE MELANOMA«

ZA ZDRAVSTVENE DJELATNIKE I STUDENTE

PONEDJELJAK, 19. STUDENI 2018. GODINE U 12:00 h

PREDAVAONICA STRUČNE KNJIŽNICE U OPĆOJ BOLNICI ZADAR, BOŽE PERIČIĆA 5

 Predstavlja nam zadovoljstvo pozvati Vas da prisustvujete dvodnevnim radionicama pod nazivom »KLINIČKE ZNAČAJKE MELANOMA«, koje se provode u sklopu projekta »MELAdetectRano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka«, a koji se financira iz sredstava Europske unije u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje (CBC) Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020.

Osnovni cilj edukativnih radionica je širenje znanja i podizanje svijesti o mogućim kliničkim slikama melanoma, novim dijagnostičko-terapijskim procedurama i mogućnostima sudjelovanja u kliničkim studijama, budući da je melanom najzloćudniji tumor kože i sluznica i nije ga uvijek lako dijagnosticirati u ranoj fazi. Njegovo kasno otkrivanje ostavlja male mogućnosti za izliječenje oboljelih, te je od iznimne važnosti njegovo rano otkrivanje.

Nakon održanih predavanja i demonstracije slučaja uslijedit će tematska rasprava sa sudionicima radionica. Predavači i demonstratori su: Željka Kasap-Juko, dr. med. spec. dermatologije i venerologije, dr. sc. Maja Banović, dr. med. spec. ginekologije, subspec. humane reprodukcije i dr. sc. Samir Čanović, dr. med. spec. oftalmologije. Sudjelovanje na ovim radionicama za zdravstvene djelatnike boduje se sukladno Pravilniku hrvatske lječničke komore, kao i Pravilniku hrvatske komore medicinskih sestara.

Termin održavanja drugog dana radionica bit će dogovoren sa sudionicima tijekom prvog dana radionica , uvažavajući njihove obaveze.

Projekt MELAdetect realizira se u sklopu trilateralnog programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020, koji se sufinancira iz sredstava Europske unije. Ukupna vrijednost projekta je 652.427,90 Eur a vodeći partner je Zavod za javno zdravstvo Zadar. Partneri na projektu su Sveučilište u Zadru, Agencija za razvoj zadarske županije (ZADRA NOVA), Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru i JZU Opšta bolnica “Blažo Orlandić” Bar.

Po završetku izlaganja, uslijedit će tematska rasprava i prigodno druženje uz osvježenje za sudionike radionice.

Veselimo se Vašem dolasku!

Projektni tim MELAdetect

Kontakt: info@meladetect.com                                                                         

             www.meladetect.com

Poziv zdravstveni - Klinicke znacajke

Natrag