Projekt MELAdetect - U Zadru održani Info dani

U sklopu redovnih aktivnosti projekta MELAdetect - Rano otkrivanje melanoma kože, sluznice i oka, u ponedjeljak 22. listopada 2018. u 12:00 sati u predavaonici Zavoda za javno zdravstvo, na IV katu Poliklinike (Ljudevita Posavskog 7a) su se održali INFO DANI na temu “Prevencija i rano otkrivanje melanoma”.

Predavanje su održale izv. prof. dr. sc. Suzana Konjevoda, dr. med. spec. oftalmologije i doc. dr. sc. Zrinjka Paštar, dr. med. spec. dermatologije na temu prevencija i rano otkrivanje melanoma. Osim opće javnosti na predavanje su bili pozvani učenici srednje škole Medicinske Škola Ante Kuzmanića Zadar koji su se odazvali u velikom broju. 

Svi prisutni sudionici su se mogli zapisati za besplatan pregled, a određen broj bio je i pregledan nakon predavanja.

Iz medija:

https://radio.hrt.hr/radio-zadar/clanak/meladetect-i-o-mogucnostima-lijecenja-koje-nisu-dostupne-u-hrvatskoj/181698/

https://www.zadarskilist.hr/clanci/23102018/o-vaznosti-prevencije-i-ranog-otkrivanja-melanoma

Cilj informativnih dana je potaknuti širu populaciju na stjecanje zdravih navika te izbjegavanje rizičnih faktora koji mogu dovesti do stvaranja melanoma, ali i pružiti najnovije informacije o mogućnostima liječenja koje nisu dostupne u Hrvatskoj. Zbog visoke razine izloženosti sunčevim zrakama u zemljama mediteranskoga podneblja povećana je potreba za podizanjem svijesti o melanomu. Osim preventivnih mjera zaštite od sunca nužni su redoviti pregledi jer rano otkrivanje znači i izliječenje. Kod sasvim najranijeg tipa, to je melanoma in situ, a to je melanom koji teoretski nije mogao metastazirati, petogodišnje preživljenje je 97 posto.

Informativni dani održat će se u još 2 navrata za vrijeme trajanja projekta.

Ukoliko želite saznati više informacija o melanomu te dobiti individualni savjet ili pregled, molim registrirajte se putem aplikacije https://ehealth.meladetect.com/ te nam pošaljite svoj upit.

Ukupna vrijednost projekta je 652.427,90 eura od čega sufinanciranje sredstvima EU iznosi  554.563,72 eura, odnosno 85%. Nositelj projekta je Zavod za javno zdravstvo Zadar, a partneri na projektu su Sveučilište u Zadru, Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru te JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić“ Bar. Glavni cilj projekta MELAdetect je, zajedničkom prekograničnom suradnjom, poboljšati kvalitetu zdravlja i zdravstvenih usluga na području prevencije i liječenja kožnog, očnog i melanoma sluznice. 

Za više informacija o projektu općenito nazovite nas na 023 630 579

ili pošaljite upit na e-mail: info@meladetect.com.

Natrag