Dan mimoza 2018. - najava događanja

Pozivamo Vas na obilježavanje 11. Dana mimoza i Nacionalnog dana borbe protiv raka vrata maternice koji je ujedno i uvod u Europski tjedan prevencije raka vrata maternice. Javnozdravstvena akcija će se održati 20. siječnja 2018. na Narodnom trgu u Zadru u organizaciji Lige protiv raka Zadar i Zavoda za javno zdravstvo Zadar. Ova javnozdravstvena akcija održat će se u isto vrijeme u organizaciji podružnica Lige protiv raka u Biogradu na moru i u Benkovcu.

Glavni cilj ove javnozdravstvene akcije je podići svijest žena o važnosti i mogućnostima prevencije raka vrata maternice te ih informirati o važnosti odlaska na redovite preglede jer je rano otkrivanje raka jedan od preduvjeta za smanjenje smrtnosti i broja novooboljelih od raka vrata maternice. Uz to su važni i edukacija o odgovornom spolnom ponašanju osobito mladih te mogućnost besplatnog cijepljenja protiv HPV virusa.

Uz humanitarnu podjelu mimoza dijelit će se i edukativne brošure o prevencije raka vrata maternice te će građani na Narodnom trgu imati prilike razgovarati sa zdravstvenim djelatnicima i saznati sve što ih zanima o mogućnostima prevencije raka vrata maternice.

Pročitajte:

Rak vrata maternice – pojavnost i prevencija u Zadarskoj županiji

Rak vrata maternice

Nacionalni program ranog otkrivanja raka vrata maternice u Zadarskoj županiji

Natrag