Dan narcisa 2016 - najava događanja

Dan narcisa je svjetski i nacionalni dan borbe protiv raka dojke koji se obilježava posljednje subote u ožujku. To je tradicionalna humanitarna akcija u kojoj se toga dana prodaju narcisi – cvijet koji simbolizira buđenje života i nade. Prikupljena sredstva namijenjena su prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. Manifestacija se održava u svim gradovima Hrvatske koji imaju klubove žena liječenih i operiranih od raka dojke.

U subotu, 19. ožujka 2014. godine,  povodom Dana narcisa - svjetskog dana posvećenog borbi protiv raka dojke - Zadarska sekcija Europa Donna pod motom  „NAŠE ZDRAVLJE - RADOST ŽIVOTA"  organizira prikupljanje dobrovoljnih priloga. 

Organizator ove humanitarne akcije je Europa Donna s Hrvatskom ligom protiv raka, Hrvatskim senološkim društvom i Hrvatskim onkološkim društvom. 

Kao i svake godine akcijom se prikupljaju sredstva za poboljšanje liječenja raka dojke, edukaciju žena te za stvaranje boljih uvjeta za što ranije otkrivanje raka dojke, u fazi dok je još izlječiv. 

Cilj ovogodišnje akcije jest nastavak promocije kupnje linearnog akceleratora za operativnu radioterapiju, za koji se sredstva prikupljaju od prošle godine. Aparat će doprinjeti uspješnom liječenju u sklopu nacionalnog programa liječenja raka dojke kojim se smrtnost smanjuje za 15-20%. 

Unutar Zadarske sekcije u prikupljanju sredstava djeluju i udruge žena iz Benkovca, Biograda, Nina,Vira te s otoka Ugljana (iz Kukljice, Kali, Preka, Sutomišćice, Ugljana) i Pašmana (Ždrelac i Tkon).

Iz godine u godinu sve je veći broj žena koji se priključuje ovoj akciji!

Dobrovoljni prilozi se mogu uplatiti na IBAN  HR1323600001500051495 s naznakom Europa Donna Zadar.

Ovogodišnja akcija održat će se pod motom „NAŠE ZDRAVLJE - RADOST ŽIVOTA" u subotu 19. ožujka: 

- u ZADRU - na Narodnom trgu od 10 do 13 sati 
- u TKONU (otok Pašman) - od 10 do 12 sati 
- u BENKOVCU - kod Tržnice od 8 do 10 sati 
- u BIOGRADU - ispred spomenika dr. Franji Tuđmanu od 9 do 11 sati 

- u NINU - na Kalelargi i ispred Turističke zajednice Grada Nina od 8 do 12 sati 
- na VIRU - ispred Općine od 10 do 12 sati

U nadi da ćete se odazvati pozivu, srdačan pozdrav.

 

Tekst prilagođen prema pozivu Mr. sc. Tatjane Vukelić-Baturić, predjednice zadarske sekcije Europe Donne.

Natrag