17. manifestacija Dani masline 2015. - najava događanja

Udruga prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista Zadarske županije i ove godine organizira17. manifestaciju Dani masline 2015. Manifestacija se održava u sklopu Županijskih dana 2015. 17. i 18. travnja u Zadru.

Osim edukativnog i natjecateljskog, manifestacija ima i humanitarni karakter. Svaku godinu organizira se humanitarna akcija kojom se podržava neka od lokalnih udruga za djecu, dok se maslinova ulja sakupljena od natjecatelja doniraju potrebitim ustanovama u gradu Zadru.

Kao i za prošlu manifestaciju, i ove godine će članovi Udruge prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista Zadarske županije uzorkovati ulje direktno kod proizvođača. Za sudjelovanje na manifestaciji potrebno je uzorkovati ukupno 1L ulja u ambalažu osiguranu od organizatora. Cijena kotizacije je 200,00 kn što uključuje kemijsku analizu, senzorsku analizu,izradu senzorskog profila u obliku paukove mreže i svečanu večeru za jednu osobu.

Kemijsku analizu (Pb, Smk, K-brojeve) raditi će i ove godine akreditirani laboratorij Zavoda za javno zdravstvo a senzorsku analizu Profesionalni panel Zavoda za javno zdravstvo Zadar.

 

Letak i program predavanja nalaze s u galeriji fotografija (gore).

Natrag