Jeste li spremni za 7. biciklijadu od Branimira do Branimira?

Prva veća aktivnost u sklopu programa Županijski dani 2015. godine  je  7. biciklijada  „Od Branimira do Branimira“ Zadar-Nin-Zadar koja će se održati u nedjelju,  12. travnja 2015. godine u trajanju od 11,30 do 14,00 sati kada se biciklisti vraćaju u Zadar. 

Prijava

Prijave traju do 10. travnja pa vas molimo da do tog roka ispunite ovdje priloženu prijavnicu kako se ne bi stvarala gužva kod prijavljivanja prije samog starta.

7. biciklijada od Branimira do Branimira - prijavnica

Prijaviti se možete i u trgovini Calimero sport na Ljepotici.

Sigurna vožnja

Kao i obično tijekom biciklijade osiguran je siguran nadzor i tehnička pomoć. Osim biciklista iz BK Zadar ove godine u održavanju reda među biciklistima svoj će doprinos dati i biciklistička sekcija PU Zadarske koja će se zajedno s nama iz organizacijskog tima pobrinuti da svi stignu sigurno do Nina. Cijelim putem tehničku pomoć će pružati djelatnici Calimero sporta koji će na samom startu ukoliko postoji potreba pružiti pomoć oko primjerice pumpanja guma i slično.

Kako bi doprinjeli da biciklijada prođe u ugodnoj i atmosferi i bez nepotrebnih oyljeda ove godine smo za vas pripremili savjete za sigurnu vožnju bicikala. Molimo sve koji rekreativno voze bicikle ili koriste biciklu kako prijevozno sredstvo da pročitaju Savjete za sigurnu vožnju bicikala te da ih se u vožnji i pridržavaju kako bi zaštitili sebe i ostale sudionike u prometu. 

Ako planirate sudjelovati na biciklijadi molimo upoznajte se i sa savjetima za sigurnu vožnju u grupi.

Nagrade

Calimero sport nam osigurava i glavnu nagradu u izvlačenju lutrije. Samom prijavom svi sudjeluju u nagradnoj igri, a glavna nagrada je bicikla. U Ninu će biti nagrađeni  najmlađi  kao i najstariji sudionici, i zato su nam kod prijave potrebni podaci o datumu i godini rođenja.

Svi sudionici na startu će dobiti majicu biciklijade glavnog sponzora EVN Croatia plina. U Ninu se bicikliste čeka topli obrok kojeg će pripremati Udruga kuhara Zadarske županije predvođena poznatim kuharom Renatom Kraljevim.

Ruta kojom će se kretati biciklisti

Start: 11,30 Obala kneza Branimira-Stjepana Radića –J.J.Strossmayera-Oko Vrulja-Miroslava Krleže-Put Dikla-Krešimirova obala-Rampada- DC 306 kroz Kožino i Zaton ili   do Branimirove obale u Ninu.

Povratak: Branimirova obala u Ninu, cestom DC 306 kroz Zaton i Kožino –Rampada-Žmirići-Put Nina-kroz Vruljicu (Franje Tuđmana)- Ivana Mažuranića- Obala Kneza Branimira.

U sklopu biciklijade održat će se i utrka  u cestovnom biciklizmu čiji će sudionici voziti na relaciji Nin-Vrsi-Ljubač-raskrižje iznad Ražanca-Poljica-Briševo-Nin. Ta utrka starta istovremeno kada i rekreativna biciklijada u 11,30  iz Nina, a predviđeno trajanje je oko sat vremena. U 14,00 svi zajedno iz Nina kreću prema Zadru.

Organizatori: Zadarska županija i Grad Nin

Suorganizatori: PU Zadarska, Zavod za javno zdravstvo, BK Zadar

Sponzori: EVN Croatia plin i Calimero sport

Kako je Zadarska županija član  Hrvatske mreže zdravih gradova Biciklijada se provodi u sklopu programa Plana za zdravlje Zadarske županije i u cilju poticanja zdravog načina života. Istoga dana, u 11 sati sa Branimirove obale kreće akcija pješačenja „1000 koraka kroz 1000 ulica“ u sklopu koje će svi zainteresirani  moći pješačiti do Dikla, Put Njivica, kod restorana „Taverna“. Ovu aktivnost predvodi udruga za sportsku rekreaciju žena „Relaks“ i Županijski savez za sportsku rekreaciju „Sport za sve“.

Napomena

S obzirom da nam je BMW koji je iznajmio parkiralište na Branimirovoj obali za potrebe snimanja svoje reklame, ustupio dio parkirališta sa kojeg će krenuti biliklijada, molimo sve sudionike da se pridržavaju privremene regulacije na tom dijelu obale, odnosno oznaka koje će biti postavljene na dijelu terena i uputa koje će sudionici dobivati pri dolasku.

Natrag