Kako smo proslavili 2 velika jubileja

Povodom obilježavanja dvije značajne obljetnice; 30 godina samostalnog djelovanja i 70 godina  javnozdravstvenog djelovanja Zavoda za javno zdravstvo Zadar u Zadarskoj županiji, predstavili smo na Narodnom trgu 29. travnja 2014. godine djelatnosti koje obavljamo, približili smo javnosti pojam javnog zdravstva i kroz savjetovanje građana ukazali na važnost prevencije u očuvanju zdravlja i sprječavanju bolesti. Ujedno smo svim zainteresiranim građanima, a bilo ih je oko 300, izmjerili šećer, tlak, tjelesnu težinu i visinu. Ovom prigodom tiskali smo letak o Zavodu za javno zdravstvo Zadar, zanimljivu slikovnicu o bakterijama namijenjenu mlađoj djeci i peludni kalendar. Ove nove kao i „stare“ promidžbene materijale (letke, brošure, kalendare) namijenjene zdravstvem prosvjećivanju dijeli smo našim građanima, a možete ih preuzeti ili pogledati na ovom linku.

Ipak, najzanimljviji dio programa priredili su nam mališani  iz vrtića Radost i Sunce koji su demonstrirali kako vježbaju u vrtiću sa svojim kineziolozima.

Proslavu jubileja svojim dolaskom upotpunili su nekadašnji djelatnici i čelnici Zavoda koji su se rado prisjetili kako je bilo raditi u Zavodu prije više od 50 godina.

„Zavod se u međuvremenu jako promijenio, do te mjereda je neusporedivo stanje sad i onda. No zgrada na Kolovarima uvijek nam je bila drugi dom, a kolege obitelj.“ - rekla je za Narodni list umirovljena djelatnica Stoja Miočić.

http://www.ezadar.hr/clanak/30-obljetnica-zavoda-za-javno-zdravstvo-zadar

http://www.zadarskilist.hr/clanci/30042014/javno-zdravstvo-je-najjeftiniji-put-do-zdravlja

http://www.voxportal.hr/video/zaposlenici-zavoda-za-javno-zdravstvo-zadar-obiljezili-svoj-dan/11658.html

http://www.057info.hr/vijesti/2014-04-29/zavod-za-javno-zdravstvo-za-zdrav-zivot

http://www.narodni-list.hr/posts/28985004

Natrag