Kako smo obilježili Svjetski dan zdravlja 2014.

U povodu Svjetskog dana zdravlja, u ponedjeljak, 7. travnja 2014. godine u suradnji s Gradom Zadrom proveli smo javno-zdravstvenu akciju na Narodnom trgu u Zadru pod nazivom "Mali ugriz, velika prijetnja". 
Glavna tema ovogodišnjeg  Svjetskog  dana zdravlja su vektori, odnosno komaraci, papatači, krpelji, stjenice  i drugi organizmi koji su odgovorni za prijenos niza bolesti od kojih obolijevaju ljudi i životinje. Glavni je cilj provođenja kampanje povećati svjesnost o mogućim prijetnjama vektora i bolestima koje prenose kako bi se potaklo i pojedince i zajednice na poduzimanje aktivnosti u svrhu postizanja pravovremene zaštite.

Od 10:00 do 13:00 sati mnogim zainteresiranim građanima smo dijelili edukativne brošure, a naši epidemiolozi su zainteresiranim davali su im savjete  o pravovremenoj zaštiti od bolesti koje prenose vektori. Ujedno smo mjerili krvni tlaka i šećer na što je pristalo oko 180 osoba.

Svojom nazočnošću akciju su podržali župan Stipe Zrilić, pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Zadarske županije  Andrija Marcelić , pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije Ivan Šimunić te voditelj Odsjeka za zdravstvo i ovisnosti Grada Zadra Jakov Vidović. 

Natrag