Humanitarna akcija povodom obilježavanja dana narcisa

Dan narcisa je svjetski i nacionalni dan borbe protiv raka dojke koji se obilježava posljednje subote u ožujku. To je tradicionalna humanitarna akcija u kojoj se toga dana prodaju narcisi – cvijet koji simbolizira buđenje života i nade. Prikupljena sredstva namijenjena su prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. Manifestacija se održava u svim gradovima Hrvatske koji imaju klubove žena liječenih i operiranih od raka dojke.

Cilj ovogodišnje akcije jest promocija kupnje linearnog akceleratora za intraoperativnu radioterapiju, a sve u sklopu lobiranja za donošenje nacionalnog programa liječenje raka dojke kojim se smrtnost smanjuje za 15-20%. 

Organizator ove humanitarne akcije je Europa Donna s Hrvatskom ligom protiv raka, Hrvatskim senološkim društvom i Hrvatskim onkološkim društvom. 

Zadarska sekcija Europa Donna pod motom  „SPECIJALIZIRANI CENTRI ZA DOJKU - DONOŠENJE NACIONALNOG PROGRAMA LIJEÄŒENJA" organizira prikupljanje dobrovoljnih priloga.

Akciji organiziranoj na Narodnom trgu u Zadru pridružit će se i Zavod za javno zdravstvo Zadar s prigodnom podjelom brošura i promotivnih materijala namijenjenih ranom otkrivanju raka dojke u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke -brošura.

Ovim putem pozivamo Vas da se u subotu, 22. ožujka 2014. godine odazovete akciji koja će biti organizirana u više mjesta u Zadarskoj županiji:

- u ZADRU - na NARODNOM TRGU od 10 do 13 sati 
- u UGLJANU (OTOK UGLJAN) - na TRGU od 10 do 12 sati 
- u BENKOVCU - kod TRŽNICE od 8 do 10 sati 
- u NINU - na KALELARGI i ispred TURISTIÄŒKE ZAJEDNICE Grada Nina od 8 do 12 sati 
- u BIOGRADU - ispred GRADSKE UPRAVE od 9 do 11 sati 
- na VIRU - ispred OPĆINE od 10 do 12 sati

Dobrovoljni prilozi se mogu uplatiti na žiro račun Zagrebačke banke broj: 2360000-1500051495 s naznakom Europa Donna Zadar.

Preuzmite pozivnicu!

U nadi da ćete se odazvati pozivu, srdačan pozdrav!

Preporučujemo: Svjetski dan borbe protiv raka dojke

Natrag