6. biciklijada od Branimira do Branimira

Uoči Svjetskog dana zdravlja održat će se 6. biciklijada "Od Branimira do Branimira" (Zadar-Nin-Zadar) i akcija pješačenja "1000 koraka kroz 1000 ulica" u organizaciji Udruge za sportsku rekreaciju žena "Relaks". 

Organizatori biciklijade su Zadarska županija i Grad Nin, suorganizatori su Policijska uprava Zadarska, Zavod za javno zdravstvo Zadar, Biciklistički klub Zadar, a sponzori su EVN, ZKM Škabrnja, Bure commerce, Bianchi trgovine, Calimmero sport i Santa - Voda Velebita.

Ove godine biciklijada će se održati u nedjelju 6. travnja 2014. godine, a kreće u 11:00 sati s Branimirove obale u Zadru. Dolazak u Nin je predviđen oko 12 sati. U Ninu se organizira kratki program, ručak  kojeg će spremati poznati zadarski kuhar Renato Kraljev, bit će nagrađeni najmlađi i najstariji biciklisti, svaki sudionik dobit će majicu, a glavna nagrada lutrije je bicikla Cube bicikl sponzora Calimero Sport

Do Nina će se voziti uz policijsku pratnju, pratnju Hitne medicinske pomoći kao i tehničke pomoći trgovine Calimero sport. Predviđen povratak iz Nina je u 14 sati, također uz policijsku pratnju.

 Ruta kojom će se kretati biciklisti:

Start: 11:00h
Ruta: Obala kneza Branimira-Stjepana Radića - J.J. Strossmayera- Oko Vrulja - Miroslava Krleže - Put Dikla - Krešimirova obala - Ramšada - bicikčistička staza uz DC 306 kroz 
Kožino i Zaton do Branimirove obale u Ninu.

Povratak: 14:00h
Ruta: Branimirova obala u Ninu, biciklističkom stazom uz DC 306 kroz Zaton i Kožino - Rampada - Žmirići - prema Boriku - Obala
kneza Trpimira - Oko Vrulja - Ivana Mažuraniča - Obala Kneza Branimira.

U sklopu biciklijade održat će se i "Dalmacija open", utrka u cestovnom biciklizmu u organizaciji Biciklističkog kluba Zadar, čiji će sudionici voziti zajedno s ostalim biciklistima na spomenutoj relaciji, a u samom Ninu, dok sudionici biciklijade "Od Branimira do Branimira" budu odmarali, profesionalci tj sudionici Dalmacija opena, njih 50-ak, odvozit će na relaciji Nin-Vrsi-Ljubač-raskrižje iznad Ražanca-Poljica-Briševo-Nin.

Za svu djecu do 16 godina obavezna je kaciga

Za biciklijadu se možete prijaviti u trgovini Calimero sport, trgovini EuroBike te on-line od 24. ožujka 2014. godine. Svojom prijavom sudjelujete i u nagradnom programu. 

Ispunite on-line prijavnicu.

Više o samom događaju možete pratiti na facebooku

Ukoliko niste u mogućnosti sudjelovati u bicilijadi predlažemo vam šetnju Zadrom pod nazivom "1 000 koraka kroz 1 000 ulica", također 6. travnja 2014, u organiziciji Udruge za sportski rekreaciju žena Relax. Kreće se sa Branimirove obale u 11 sati, a očekuje se oko 200 sudionica. Šetnja će se odvijati od Branimirove obale preko Karme do Punte Bajla i natrag do Perivoja kraljice Jelene Madijevke. Svi sudionici ovih aktivnosti dobit će majicu Županijskih dana.

 


Natrag